Aile Hukuku Konferansı Yapıldı
Üniversitemiz ve Hukukçular Derneği tarafından düzenlenen “Aile Hukuku Konferansı” 27.09.2014 tarihinde Topkapı Yerleşkesi konferans salonunda yapıldı.

Konferansın açılış konuşmaları, İstanbul Milletvekili Av. Bülent TURAN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin ÇELİK, Rektörümüz Prof. Dr. Musa DUMAN ve Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit TATLI tarafından yapıldı.

Üç oturumda yapılan konferansta akademisyenler “Aile İçi Şiddet ve Ailenin Korunması”, “Boşanmanın Mali Sonuçlarının Ulusal ve Uluslararası Hukuk Açısından Değerlendirilmesi”, “Boşanmanın Toplumsal ve Psikolojik Sonuçları” gibi konularda bildiriler sundu.

Konuşmalarda öne çıkan tespit, değerlendirme ve bilgileri şöyle özetlenebilir. Geleneksel aile yapısından uzaklaşmanın, hem aile içi şiddetin hem de fiziksel olarak daha zayıf olan kadına karşı sokakta uygulanan şiddetin sayısını arttırdığı, Ülkemizde iki kadından birinin şiddete maruz kaldığı, boşanan eşlerin sevgiden uzak kalan çocuklarında psikolojik sorunlarının ortaya çıktığı ifade edildi. Ayrıca 4320 sayılı Ailenin Korunmasına dair kanunun yetersiz kalması nedeniyle 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine dair kanunun kabul edildiği belirtildi.

Konferansın sonuç bildirgesinde, 6284 sayılı kanunun yetersizliği, nöbetçi Aile Mahkemesinin olmaması, cezaların yeterli olmaması, kolluk kuvvetlerinin yetersizliği, ilgili yönetmeliklerin çıkartılmamış olması, rehabilitasyonların göz ardı edilmesi, çocukların korunması meselesi, sığınma evlerinin azlığı, geleneksel Türk aile yapısına zarar veren dizi, film ve reklamların denetim altına alınması, kamu spotları ve zorunlu yayınlar ile bilinçlendirme yapılmasının gerekliliğine dikkat çekildi.