FSMVÜ | BÜTÜNLEME SINAVLARI OTOMASYON SİSTEMİ DERS SEÇİMİ
BÜTÜNLEME SINAVLARI OTOMASYON SİSTEMİ DERS SEÇİMİ

Üniversitemizin Değerli Öğrencileri;

29 Haziran-03 Temmuz 2015 tarihleri arasında Bütünleme Sınavları yapılacaktır.

Bütünleme sınavlarına katılacak öğrenciler ders seçimlerini 23-28 Haziran 2015 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi üzerinden yapacaklardır

• Öğrenciler sınavlarına katılacağı dersleri ÖİBS üzerinden manuel olarak seçecek olup seçilen dersler sonucunda sınıf listeleri oluşacaktır.
  • Bütünleme sınavlarına sınıf listelerinde yer alan öğrenciler katılma hakkına sahiptir. Sınıf listelerinde ismi olmayan öğrencilerin sınavlara alınmamasına özen gösterilmelidir. (not girişleri yapılamıyor)
  • Bütünleme sınavına katılmak için dersi seçip, sınava katılmayan öğrencilerin durumu GİRMEDİ olarak işaretlenerek sonuçlandırılmalıdır. Bu tür durumlarda FİNAL notu geçerli sayılacaktır.
  • Yarıyıl sonu sınavına (final) girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen öğrenciler bütünleme sınavlarına girme hakkına sahiptirler.
  • İlgili yarıyılda kayıtlı olunan FF, FD ve BŞZ (başarısız) notlu derslerin yanı sıra DD/DC/CC/CB/BB ve BA notlu derslerden de bütünleme sınavına girilebilir fakat alınan son not geçerli sayılacaktır.
  • İlgili yarıyılda açılan ders/dersleri daha önce hiç almayan veya alınan ders/derslerin devam koşulunu yerine getirmeyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilmez.
  • Üniversitemiz dışında başka bir Yüksek Öğretim Kurumundan alınan ders/dersler için bütünleme sınav hakkı verilmez.
  • Final sınavı yapılmayan uygulamalı ders/dersler için bütünleme sınavı yapılmayacaktır.(laboratuvar, uygulama, atölye ve projeler)
  • Final sınavlarında geçerli olan başarı kuralları bütünleme sınavlarında da uygulanacaktır.
  • Bütünleme sınavı notu final sınavı notu yerine geçecektir.
  • Final ve Bütünleme sınavları için mazeret sınavı yapılmayacaktır.

. .