Güvenli Bölge

Safe Zone: A Response to Large-Scale Refugee Outflows and Human Suffering

Güvenli Bölge: Büyük Ölçekli Sığınmacı Akınına ve İnsani Istıraba Bir Cevap

Lokman B. Çetinkaya

Fakültemiz Araştırma Görevlisi Lokman Burak Çetinkaya’nın Almanya’da Viadrina Avrupa Üniversitesi’ndeki yüksek lisans çalışmaları kapsamında sunduğu “güvenli bölge” konulu tezinin, uluslararası hukukun, özellikle silahlı çatışmalar hukukunun, en yetkin isimleri arasında gösterilen uzmanların değerlendirmeleri ve tavsiyeleri üzerine dünyanın en prestijli yayınevlerinden biri olarak kabul edilen Springer tarafından yayınlanması kararlaştırılmıştır. Kitap, elektronik ve basılı olarak Şubat 2017’de okuyucular için erişilebilir olacaktır. Bu başarısı dolayısıyla Lokman Burak Çetinkaya’yı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Kitap hakkında:

Kitapta, sığınmacı akınına yol açan ülkelerde, bilhassa Suriye’de, güvenli bölge kurulması ve bu bölgenin askeri olarak korunmasının uluslararası hukuka uygunluğuna ilişkin ikna edici hukuki argümanlar sunulmuştur. Günümüz iç savaşlar dünyasında sığınmacı akınlarını tersine çevirmek ve insani ıstırabı dindirmek için muhtemel bir güvenli bölge uygulamasının uluslararası hukuka uygunluğu, konservatif hukuki değerlendirmenin ötesine geçerek analiz edilmiştir. Daha fazla bilgi için: http://www.springer.com/gp/book/9783319519968