Anasayfa  |   İletişim  | EN
  YÖK ATLAS
FSMVÜ | Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıkları ve Paysahipleri Sözleşmesi
Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıkları ve Paysahipleri Sözleşmesi

Fakültemiz Araştırma Görevlisi Salih Tayfun İNCE’nin Galatasaray Üniversitesi’ndeki yüksek lisans çalışmaları kapsamında yazdığı tez, On İki Levha Yayıncılık tarafından, fakültemiz Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersin ÇAMOĞLU’nun Sunuş yazısı ile birlikte, kitap olarak yayınlanmıştır. Bu çalışması dolayısıyla Salih Tayfun İnce’yi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Kitap hakkında:

Farklı hukuk düzenlerinde, farklı adlarda ve farklı düzenlemelere tabi olarak kurulan girişim sermayesi yatırım ortaklıkları, dünya piyasaları ile bütünleşme ve iktisadi liberalleşme politikalarının etkisi ile Türkiye'de de yasal altyapıya kavuşmuştur. Özellikle son yıllarda alternatif finansman yöntemlerinin çeşitlenmesi, kişisel girişimciliğin artması, kurumsal yönetim ilkelerinin daha etkin uygulanmaya başlanması, üniversitelerde kurulan teknoparklar, fikri ve sınai haklar alanında gerçekleşen kuramsal ve yasal gelişmeler, uluslararasılaşma niteliği artan ticari ve akademik ilişkiler ile teknik çalışmalar, girişim sermayesi yatırımlarının ve bu yatırımların yapılmasına özgülenmiş ortaklıklar olan girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının öneminin artacağına işaret etmektedir. Girişim sermayesi yatırım ortaklıkları da dahil olmak üzere tüm girişim sermayesi yatırımcılarının girişim sermayesi yatırımlarını gerçekleştirirken yararlandığı araçlardan biri paysahipleri sözleşmesidir. Girişim sermayesi yatırımlarında, yatırımcının yüklendiği riskin, olağan yatırımlara göre daha yüksek olması dolayısıyla GSYO'lar açısından paysahipleri sözleşmeleri, girişim sermayesi yatırımları yapmak ve bu yatırımlardan olumlu sonuç almak için sine qua non bir vasıtadır. Bu çalışmada, bir alternatif finansman yöntemi olarak girişim sermayesi finansman yöntemi, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları ve bu ortaklıkların yatırımlarında kullanılan paysahipleri sözleşmeleri güncel hukuki düzenlemeler ve yargı kararları çerçevesinde incelenmektedir.

Daha fazla bilgi ve içindekiler bölümü için: