Hukuk Mezunlarımızdan Yargı Sınavında Büyük Başarı

18 Temmuz 2018

ÖSYM’nin düzenlediği Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Sınavını başarıyla tamamlayan Hukuk Fakültesi mezunlarımız mülakatta da başarılı olarak hâkim ve savcı adayı olmaya hak kazandı.

ÖSYM’nin 24 Aralık 2017 gerçekleştirdiği Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Sınavında başarılı olan adaylar arasında bulunan 10 mezunumuz, 4500 kişi arasına girerek mülakatta yer aldı. 8 mezunumuz ise mülakatı başarıyla geçerek hâkim ve savcı adayı olmaya hak kazandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, hâkim ve savcı adayı mezunlarımız Rojda Çiçek, Elvan Say, Elif İpek, Serkan Akbaş, Fatih Güneş, Muhammet Zeki Dişçi, Ömer Faruk Tın ve Furkan Yıldırımhan’ı kabul ederek hediyelerini takdim etti.

Mezunların başarılarıyla üniversite olarak gururlandıklarını belirten Prof. Dr. Duman, adalet camiasına daha çok nitelikli hukukçu kazandırmak için objektif hukuk eğitimini sürdüreceklerini ifade etti.

“Cübbe bir zırhtır”

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Öztek ise hâkim ve savcı adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Öztek, mesleğin önemini vurgulayarak şöyle konuştu: “Dünyada 3 mesleğe cübbe giydirilmiştir. Din adamlarına, akademisyenlere ve yargı mensuplarına. Cübbe, giyen kişinin vicdanıyla Allah arasında kalıp karar vermesini sağlamak için giydirilen bir zırhtır. Cübbenin cebi ve düğmesi yoktur. Onun için mesleğinizi ağırbaşlılıkla, kimseye boyun eğmeden, haysiyet içinde yerine getirmelisiniz. Çünkü cübbe ateşten gömlektir, aynı zamanda bir imtiyazdır. Ona layık olmaya çalışın.”

Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Gürpınar, öğretim üyeleri Doç. Dr. Naim Demirel, Dr. Öğr. Üyesi Aslan Delice de öğrencilerin başarılarını takdir etti.