Anasayfa  |   İletişim  | EN
FSMVÜ | Hukuk Fakültesi Arş. Gör. Çetinkaya, NATO Tatbikatında
Hukuk Fakültesi Arş. Gör. Çetinkaya, NATO Tatbikatında

15 Nisan 2019

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Lokman Burak Çetinkaya, NATO’nun, üye ülkeler arasında siber saldırılara karşı iş birliğini artırmak amacıyla düzenlediği dünyanın en büyük siber savunma tatbikatı olan “Kilitli Kalkanlar 2019”da, Türk takımının hukuk danışmanı olarak yer aldı.

NATO liderliğindeki yaklaşık 40 siber güvenlik uzmanından oluşan bir ekip, dünyanın en büyük siber savunma tatbikatı olarak bilinen “Kilitli Kalkanlar 2019”da yarıştı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 24 NATO müttefiki ülkenin siber güvenlik uzmanlarının katıldığı yarışmada, Türk ekibinin hukuk danışmanlığını üstlenen Lokman Burak Çetinkaya, TSK komutanlarının takdiriyle süreci yönetti.

NATO’nun Estonya’da bulunan Kooperatif Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi tarafından düzenlenen tatbikat, siber uzmanların ulusal bilgi teknolojisi sistemlerini ve gerçek zamanlı olarak kritik altyapıları savunma becerilerini geliştirmeleri için yapılıyor. Üç gün süren tatbikatta katılımcılar, ulusal seçimlerin ortasında sivil altyapısına yönelik siber saldırılarla karşı karşıya olan kurgusal bir ülkeyi saldırılara karşı korumakla yükümlüydü.

Türk Silahlı Kuvvetleri Siber Savunma Komutanlığı koordinasyonundaki askeri kuvvetler, kamu-özel sektör profesyonelleri ve akademisyenlerden oluşan Türk takımına hukuk danışmanı olarak destek veren ve performansı ile tatbikat komutanlarının takdirine muhatap olan Lokman Burak Çetinkaya’yı kutluyoruz.