1. Spor Hukuku Zirvesi Sporda Doping

Hukuk Fakültesi ve Hukuk Kulübü işbirliğinde organize edilen, “FSMVÜ Hukuk Fakültesi 1. Spor Hukuku Zirvesi Sporda Doping” paneli 20 Ekim 2021 Çarşamba günü Haliç Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Aslan Delice’nin oturum başkanı olarak yönettiği panel, 2 oturum şeklinde katılımcılara sunuldu. Sporda doping konusu, disiplin hukuku ve ceza hukuku başta olmak üzere kapsamlı ve çeşitli açılardan değerlendirildi.  Ulusal mevzuat ile uluslararası düzenlemeler dikkate alınarak mevcut sorunlar ortaya konarken; yapılması gereken düzenlemeler ve çalışmalar için de tavsiyelerde bulunuldu.

Panelin ilk oturumunda sırasıyla,

• Prof. Dr. Emine Yazıcıoğlu, “Doping Kullanımı Halinde Ödüllerin İadesi” isimli tebliği,
  • Prof. Dr. Murat Balcı “Futbol Disiplin Hukuku Bakımından Doping” isimli tebliği,
  • Doç. Dr. Mehmet Emin Alşahin “Doping ve Ceza Hukuku” isimli tebliği,
  • Doç. Dr. Hüseyin Aydın “Kişisel Verilerin Korunması Açısından Doping Test Sonuçları” isimli tebliği sundular.

Panelin ikinci oturumunda sırasıyla,

• Dr. Kerim Çakır “E-Spor ve Doping” isimli tebliği,
  • Dr. Can Yalçınkaya “WADA ve Yapılanması” isimli tebliği,
  • Av. Sinem Turan “Dopingle İlgili Örnek CAS Kararları” isimli tebliği sundular.