Dijitalleşme Çağında Hukuk

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi iş birliği ile Uluslararası Hukuk ve Toplum Konferansı (ICLAS) serisinin sekizincisine ev sahipliği yapacak.

Şimdiye kadar farklı temalar altında hukuk ve toplum bilimleri alanındaki akademisyen ve çalışmaları bir araya getiren ICLAS konferansları, önümüzdeki yıl “Dijitalleşme Çağında Hukuk” teması çerçevesinde dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenleri aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor.

İnternetin yaşamın olmazsa olmaz bir parçası haline gelmesi, dijital araçların ve dijital yazılımların birçok alanda kendini zorunlu hale getirmesi hiç şüphesiz hukuk alanının da kayıtsız kalamayacağı bir olguyu ortaya çıkardı. Dijitalleşen dünya, insanoğluna daha önce tecrübe etmediği, örneği olmayan farklı bir alan sunmuş ve bu alanda da hukukun çalışma alanlarına ihtiyaç duyulmuştur. İnternet üzerinden gerçekleştirilen alım ve satım işlemleri, üretilmiş bir mal ve hizmete bağlı olarak ortaya çıkan hukuki yükümlülükler, sözleşme şartları, kontrolü oldukça zor hale gelen telif hakkı, marka ve patent tescili, sanal ortamda insan ilişkilerinin ortaya çıkması ile kendini gösteren suçlar ve benzeri birçok yeni alan, yeni ihtiyaçlar ve yeni dijital araçların varlığına gereksinimi de beraberinde getirmiştir.

Dijitalleşme Çağında Hukuk temasıyla gerçekleştirilecek olan ICLAS 2019, hukuk alanında çalışmalar yapan akademisyenleri, bu alanda karşılaşılan sorunları ve ihtiyaç duyulan araçları ortaya koymayı ve bu yeni çağa hukukun sunacağı çözümleri ele almayı hedeflemektedir.

Önemli Tarihler

Bildiri özeti son gönderim tarihi: 23 Şubat 2019