Hukuk Fakültesi mezunları yeniden en iyiler arasında

Yükseköğretim Kurulu Mezun Başarı Atlası verilerine göre Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunları, 2020 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavlarında vakıf üniversiteleri mezunları arasında 2’nci sırada yer aldı.

2020 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınavına giren 19 mezunumuz sınavın ikinci aşaması olan mülakata katılmaya hak kazandı. Mezunlarımızdan Muhammet Çınarka, Fadim Tuğba Uysal, Uğur Ülker ve Bedirhan Beyazkılınç ise sınava giren 23,159 kişi arasında ilk 200’de yer aldı. Başarılı mezunlarımız sınavın ikinci aşaması olan mülakata katılarak hakim ve savcı adaylığı yolunda ilerlemeye devam edecekler.

Adli Yargı Sınavlarında son üç yılda Türkiye dereceleri elde eden Hukuk mezunlarımız farklı şehirlerde meslek hayatlarını sürdürüyor.