Moda Tasarımcısı Aslı Pekçetin ile Girişimcilik Üzerine

Moda tasarımcısı Aslı Pekçetin öğrencilerimizle bir araya gelerek girişimcilik üzerine sohbet etti.

Fakültemizin davetlisi olarak Topkapı Yerleşkesi’nde öğrencilerle buluşan Pekçetin, sohbet öncesi Yenikapı Mevlevihanesi’ni gezerek tasavvufa olan ilgisinden bahsetti.

İlgi çekici bir hayat hikâyesine sahip olan Aslı Pekçetin, eğitimini ekonomi üzerine alsa da kısa bir süre finans sektöründe çalışıyor. Moda dünyasıyla tanıştıktan sonra İtalya’da işletme marka eğitimi alan ünlü modacı, İstanbul’a döndükten sonra birçok firmaya moda marka danışmanlığı yapıyor. Bir süre sonra tasarımın da içinde olmak isteyen Pekçetin, İtalya’da bu kez moda tasarım eğitimi alıyor. 2012’de İstanbul’da kurduğu Aslı Pekçetin markasıyla siyahı yaşam stili olarak kabul eden kadınlar için tasarımlarını hazırlıyor.

Öğrencilere kendi hayatında yola çıkarak cesaretli ve girişimci olmaları tavsiyesinde bulunan Pekçetin, meslek hayatında zorluklar çıksa da “asla pes etmeyin” vurgusunu yaptı.