SADIK YALSIZUÇANLAR “NİTELİKLİ OKUR-YAZARLIK” SEMİNERİ VERDİ

Hikaye, roman, masal, deneme, biyografi gibi birçok türde kitaplar kaleme alan Sadık Yalsızuçanlar’ı “Nitelikli Okur-Yazarlık” konusunu ele almak üzere Fakültemizde ağırladık. Medeni Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Nejat Aday’ın takdimiyle başlayan programa, okur-yazar olmanın farklı katmanlardaki önemine vurgu yapılarak başlandı. Nitelikli okur yazarlık meselesinin sadece öğrencilik sürecine ilişkin olmadığı vurgulanmakla beraber özellikle hukukçuların meslek hayatlarındaki yeri dolayısıyla eksikliğinin yol açabileceği sonuçlara işaret edildi. Bu alanda bir kişinin kendini geliştirmesi için izleyebileceği yol haritasını madde madde aktaran Yalsızuçanlar, renkli anlatımıyla bu gelişim sürecinin öğrencilerin zihinlerinde korutucu olmaktan çıkıp keyifli hale gelmesinde de etkili oldu. Kendi yazdığı metinlerden okuduğu kısa bölümlerle her olayın yazının konusu haline gelebileceğini vurgulayan Sadık Bey, kendisini dikkatle dinleyen öğrencilere, sorularının cevaplarını bilmeleri karşılığında kitap hediyelerini iletti. Dinleyicilerin okuma-yazma sürecine ilişkin sorularını cevaplayarak son verilen program, dinleyiciler için ufuk açıcı ve yol gösterici oldu.