ÖĞRENCİLERİMİZ TAHKİM YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU VE DİLEKÇELERİ ÖDÜL ALDI

Bilkent Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen Türkiye genelindeki bütün hukuk fakültelerinin katılımına açık olan Kurgusal Tahkim Yarışması’na, Fakültemizden iki farklı takım ile katılım sağlandı. Yazılı dilekçeler aşamasından sonra sözlü duruşma aşamaları 24-25 Haziran 2023tarihlerinde Ankara’da yüz yüze gerçekleşen yarışmada, Fakültemizden katılan takımlardan biri birinci oldu. Adem Küçük, Ahmet Diksin, Beyza Nur Çimen, Rümeysa Yüzgüleç’ten oluşan takım karşılaştığı bütün takımları geride bıraktı. En son yarı final karşılaşmasında ise ikinci en başarılı takım olan Fakültemizin diğer takımıyla yarıştı. Bu durumda Türkiye geneli Kurgusal Tahkim Yarışması’nda hem birinci hem ikinci takım Fakültemizden çıkmış oldu. Başarılarından dolayı hakem kurulları tarafından övgülere layık görülen birinci takımımız, aynı zamanda hazırladığı cevap dilekçesiyle de “En İyi Cevap Dilekçesi Ödülü”ne hak kazandı.

Öğrencilerimizi Fakültemizi bu gururu yaşattıkları için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.