PROF. DR. NEJAT ADAY’IN AÇILIŞ DERSİYLE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi  her sene olduğu gibi 2023-2024 eğitim öğretim yılına da akademik kadrosu ve öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdiği “Açılış Dersi” ile başladı. Ders, öncelikle Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naim Demirel’in selamlama ve tanışma konuşmasıyla başladı. Fakülteye yeni başlayan öğrencilerin öğrencilik hayatları boyunca ilke edinmeleri gereken önemli noktalara vurgu yapan Demirel, FSMVÜ Hukuk Fakültesi’nin bir aile olduğunu belirterek aileye yeni katılanlara hoş geldiniz dedi.

Ardından Medeni Hukuk Kürsüsü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Aday, öğrencilerin ilk dersini yaptı. “Hayatta/hukukta en pratik şey teoridir” ana teması üzerinden verilen derste Aday, bu ilkenin kökenlerinden bahsettikten sonra teorinin önemine işaret etti. Özellikle uygulama ile teorinin farklı olduğu iddiasını çürütürken; diğer taraftan teorinin de uygulamada karşılık bulacak şekilde temellendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Teorinin yol göstericiliğini izah eden açıklamalardan sonra bu konuda eksik kalınması halinde doğabilecek olumsuz sonuçlar, somut olaylar ve yargı kararları örnekleri sunularak gösterildi. Dersin ardından akademik kadronun toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle programın ilk bölümü sona erdi.

İkinci bölümde ise birinci sınıflara yönelik, dördüncü sınıf öğrencisi Beyza Nur Çimen’in gerçekleştirdiği öğrenci uyum eğitimi yapıldı. Bir öğrenci gözünden, Fakülte’ye yeni başlayan bir öğrencinin karşılaşacağı bütün işleyiş anlatıldı ve soruları cevaplandı.